top of page

טיפים לטיסה הבאה שלכם

טיסה לחו"ל לפעמים נתפסת כמשהו מורכב, אך זה לא חייב להיות ככה! אספנו לכם כמה טיפים שיקלו עליכם בטיסה הבאה שלכם. אז אם אתם מחפשים טיפים לטיסה ראשונה, ואפילו אם כבר טסתם כמה פעמים, זה המקום בשבילכם

 


תשלום בארץ היעד

כיום יש 2 אמצעי תשלום עיקריים בהם רוב הנוסעים משתמשים בחו"ל- מזומן במטבע היעד, ואשראי.

תשלום במזומן בחו"ל תצריך מכם לבצע המרה למטבע היעד, אותה ניתן לבצע בבנק שלכם, בבנק הדואר, בצ'יינג'ים, או אפילו בארץ היעד, פעולה שיכולה לעלות לכם הרבה כסף, מה גם שהתעסקות עם מזומן בחו"ל יכולה לעתים להיות מסורבלת ופתח לבעיות. לכן, אנחנו ממליצים להשתמש בכרטיס אשראי בחו"ל, אבל גם פה יש קאץ' - ברוב כרטיסי האשראי הסטנדרטיים תשלמו עמלת המרה על השימוש במטבע זר של כ3% (משתנה בין החברות). אך גם לזה יש פתרון עם כרטיסי אשראי של מגוון חברות המציעים עמלת המרה מוזלת (למשל כרטיס i need it ו"רעות תקני לי" של מקס שניתן להנפיק ללא עלות כלל, או כרטיס CashCal Pro של כאל ועוד..). את כרטיסי האשראי ניתן לחבר לארנק דיגיטאלי בטלפון, וכך אין צורך אפילו בהוצאת הארנק בשביל לשלם. בכל מקרה, אם אתם בוחרים לשלם עם כרטיס האשראי שלכם בחו"ל, כדאי לעדכן מראש את חברת האשראי כדי שהוא לא יחסם.


שימוש בVPN

כשאנחנו בחו"ל, אנחנו נוטים להשתמש יותר ברשתות WIFI ציבוריות כדי לחסוך על חבילת הגלישה. השימוש ברשת WIFI ציבורית (אפילו במלון) מעמידה אתכם בסיכון לגניבת נתונים, ופה מגיע הVPN: מדובר בתוכנה/ אפליקציה שמעבירה את הגלישה שלכם דרך שרתים מאובטחים ובכך מונעת דליפת נתונים מהמכשיר שלכם לרשת המקומית. פיצ'ר נחמד נוסף של הVPN הוא שהוא מאפשר לכם לגלוש דרך מדינות אחרות ובכך לבטל חסימות תוכן ביעד בו אתם נמצאים (כך למשל אם הסדרה האהובה עליכם לא נמצאת בנטפליקס של איטליה אתם תמיד יכולים להתחבר חזרה לישראל ולצפות בה)

יש חברות רבות המציעות שירותים של VPN, אך לפני שאתם בוחרים אחת תבדקו שהיא אמינה ומוכרת, משום שבחירת VPN לא אמין (רוב הVPN החינמיים למשל) יכול להעמיד אתכם גם בסיכון אף יותר גבוה. אנחנו ממליצים מניסיון אישי של כמה שנים על הVPN של חברת Surfshark שמציעה VPN ללא הגבלה על כמות המכשירים, ובמחירים ממש נוחים.




חבילת תקשורת

חבילות התקשורת המסורתיות של חברות הסלולר בארץ נחשבות ללא זולות בלשון המעטה, ויש להם חלופות הרבה יותר משתלמות- ESIM - טכנולוגיה שפרצה לחיינו בסערה ועשתה מהפכה בתחום. מדובר בטכנולוגיה שקיימת בחלק מהמכשירים ומאפשרת להתקין סים וירטואלי על הטלפון, ללא צורך בסים פיזי. אחת החברות המוכרות יותר שמציעות חבילות תקשורת במגוון רב של יעדים באמצעות הESIM היא חברת איראלו - Airalo. החברה מציעה מספר חבילות גלישה וחבילות משולבות גלישה ושיחות, המצריכות רכישה והתקנה של הסים הדיגיטאלי על המכשיר הנייד לפני הטיסה. ההתקנה מלווה במדריך מאוד ברור, והגלישה איתו בחול אמינה, נוחה ומתבצעת על מפעילים מקומיים

חשוב! לפני הרכישה יש לבדוק האם מכשירכם תומך בטכנולוגיית הESIM, ניתן לבדוק בקישור הבא 


אופציה נוספת היא רכישת סים מקומי בארץ היעד, ניתן לבצע זאת לרוב בשדה התעופה המקומי, בסניפים של רשתות התקשורת המקומיים, ובחלק מהיעדים ניתן גם לרכוש כרטיס סים עם חבילת גלישה פשוט בסופר. החיסרון העיקרי של אופציה זו- עד לקניית הסים בארץ היעד לא תהיו מחוברים לרשת סלולארית ותהיו תלויים בווייפיי ציבורי




הורדת מפות לשימוש במצב לא מקוון

באפליקציות ניווט כמו גוגל מפות ניתן להוריד מראש מפה של האזור בו אתם הולכים לטייל על מנת לחסוך בחבילת הגלישה שלכם, ולהמשיך לנווט גם במקומות ללא קליטה.


היעזרו באפליקציות לתכנון הטיול שלכם

אפליקציה שאנחנו מאוד אוהבים היא Wanderlog. האפליקציה מציעה גרסה חינמית עם פיצ'רים שיקלו עליכם מאוד בתכנון הטיול. כמה מהדברים העיקריים שהאפליקציה מציעה בגרסה החינמית- - תכנון טיול יחד עם עוד פרטנר - תכנון מסלול מפורט לפי ימים - שמירת פרטי הטיסה והמלון - חלוקת הוצאות עם הפרטנר שלכם לטיול וניהול תקציב - גילוי מקומות חדשים לבקר בהם

וזה רק חלק קטן, ממליצים בחום לבדוק את האפליקציה הזאת (חפשו Wanderlog בחנות האפליקציות)


שימו מכשיר מעקב במזוודה שלכם

חברות כמו אפל וסמסונג מציעות לרכישה מכשיר מעקב קטן (AirTag, SmartTag) שניתן לשים במזוודה/ תיק שלכם ולעקוב אחריו באמצעות אפליקציה ייעודית במקרה הצורך (אם המזוודה הולכת לאיבוד, או סתם כדי לוודא שהיא קרובה אליכם)


הירשמו כבר בארץ לאפליקציות המצריכות קבלת SMS

עוד בארץ לפני הטיסה, הירשמו לאפליקציות שאתם עתידים להשתמש בהם בחו"ל כמו הזמנת מוניות וכו', משום שחלקן מצריכות אימות באמצעות קבלת SMS שלא תמיד מתאפשר בחו"ל.


city pass - כניסה לאטרקציות בעיר

כמעט לכל עיר מתויירת קיים כרטיס המקנה לכם כניסה לאטרקציות מרכזיות בעיר בכרטיס אחד שחוסך לכם כסף, אך הכדאיות שלו תלויה באופי הטיול שלכם. לכן אנחנו ממליצים לערוך בדיקה על כרטיס מהסוג הזה ביעד אליו אתם נוסעים, לראות אילו אטרקציות הוא כולל, והאם משתלם לכם לקנות אותו.




הכינו רשימת מספרי טלפון חשובים

אנחנו תמיד אוהבים להדפיס בהישג יד רשימה של מספרים חשובים שיהיו איתנו. לרוב נכלול ברשימה את מספרי הטלפון הבאים:

-שירותי הצלה כמו משטרה, אמבולנס, כיבוי אש - שגרירות ישראל באותה המדינה - טלפון של חברת התעופה - מלון - חברת הביטוח - חברת האשראי - הבנק -חברת הסלולר



עוד טיפים מאיתנו



אולי יעניין אותך




  • גילוי נאות: עבור ביצוע רכישה דרך חלק מהלינקים בכתבה, אנחנו מקבלים עמלה שתומכת באתר. יחד עם זאת, כל ההמלצות מבוססות על ניסיון אישי ואותנטי.

פוסטים קשורים

הצג הכול

Comments


פרסומת למשקל דיגיטלי למזוודות
פרסומת חגורת כסף

השארו מעודכנים

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות

  • Instagram
  • TikTok
  • Facebook
  • YouTube
  • Pinterest

אוהב/ת לטייל?

נשלח לך עדכון ישר כשעולה כתבה חדשה!

כיף לראות אותך אתנו!

bottom of page